DEN HAAG - PSV speelde zaterdagavond een allesbehalve goede wedstrijd, maar won wel. In het Zuiderpark zette de ploeg van Ronald Koeman ADO Den Haag op professionele wijze opzij: 2-0. Het duel zal echter vooral beklijven door de blessures in de wedstrijd.

Patrick Kluivert viel al na een kwartier uit en ADO's doelman Stefan Postma brak een been. Ronald Koeman startte zaterdagavond voor het eerst in de competitie met Patrick Kluivert in zijn basisteam. De spits was gewenst omdat Jefferson Farfan niet kon spelen wegens de nasleep van een zware hersenschudding.

De rentree op het hoogste niveau duurde eigenlijk maar tien minuten. In die minuut blesseerde de spits een hamstring. Hij strompelde nog enige tijd door, maar liet zich uiteindelijk vervangen door Roy Beerens.

Champions League

Daarmee stapelen de problemen voor Koeman zich op. Woensdag spelen de Brabanders hun tweede wedstrijd in de Champions League, uit tegen Bordeaux. De ploeg moet het daar in elk geval stellen zonder aanvoerder Phillip Cocu en Patrick Kluivert. De inzetbaarheid van Afellay, Culina en Farfan is nog twijfelachtig.

Die ontwikkeling is zorgwekkend voor Koeman omdat het elftal dat zaterdag tegen ADO speelde niet de indruk wekte mee te kunnen op het hoogste Europese niveau.

De malheur bij de Eindhovense ploeg zette zich eigenlijk al halverwege de week in, in het bekertussendoortje tegen Kozakken Boys. Dat duel werd weliswaar gewonnen (ook met 2-0), maar PSV had de groots mogelijke moeite om de goedwillende amateurs te verslaan.

Tegen ADO Den Haag zette PSV die lijn door. Het spel van de landskampioen is vooralsnog ongepolijst en vooral veel te slordig.

Koné

Door het wegvallen van Kluivert en Farfan bleek PSV in het Zuiderpark aanvallend onmachtig. Arouna Koné werd diepe spits, maar de Ivoriaan mist dit seizoen een totaal gebrek aan schotvaardigheid. Hij kwam in het duel met ADO twee keer alleen voor doelman Postma, maar slaagde er niet in de goalie te passeren.

In de 57e minuut stond Koné wel aan de basis van de 0-1. Hij omspeelde eindelijk Postma - die daarbij een beenbreuk opliep - maar schoot in het vervolg tegen Bosschaart aan die op de doellijn stond. Uiteindelijk kopte Diego Tardelli in de nastoot alsnog de openingstreffer in het lege doel.

Zuur

Voor ADO Den Haag was de treffer zuur. De Hagenaars hebben dit seizoen nog geen punten behaald, maar speelden tegen de landskampioen naar kunnen. De ploeg wekte in ieder geval niet de indruk ernstig te lijden onder de beroerde seizoensstart.

De eerste twee kansen in het duel waren ook voor de ploeg van trainer Frans Adelaar. Michael Mols schoot in de achtste minuut tegen de paal en even later miste een lob van Wesley Verhoek de precisie om een goal te kunnen worden.

Ook na de 1-0 van PSV bleef ADO Den Haag op zoek naar de gelijkmaker. Adelaar bracht met Mark de Vries nog een extra aanvaller. Die aanvallende intenties werden door PSV vakkundig afgestraft. In de 85e minuut verdubbelde Edison Mendez de score naar 2-0, waarmee een slecht optreden van PSV uiteindelijk zonder gevolgen bleef.