BARCELONA - Barcelona heeft zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Barcelona ging zaterdagavond in Camp Nou onderuit tegen Athletic Bilbao, 1-2. Negen minuten voor tijd maakte Ezquerro het beslissende doelpunt.

Barcelona begon met Kluivert, Overmars en De Boer in het basiselftal. Rexach liet Rivaldo buiten het team. Bilbao kwam al na tien minuten op voorsprong door Urzaiz. Het was voor Barcelona het teken de aanval te openen. De sterrenploeg kreeg enkele kansen, onder meer voor Kluivert, maar kreeg in de eerste helft de bal niet achter de Bilbao-doelman.

Rivaldo

In de tweede helft bracht Rexach in de 56e minuut Rivaldo in het veld ten faveure van Rochemback. De Braziliaan stond koud in het veld of hij rondde een combinatie met Kluivert doeltreffend af: -1.

In de daaropvolgende fase zakte Barcelona, waar Kluivert en De Boer tegen een gele kaart opliepen, terug en werd Bilbao sterker. Zelfs op het moment dat verdediger Lacruz met een tweede gele kaart van het veld moest, bleef Bilbao gevaarlijk. In de 80e minuut maakte invaller Ezquerro dan ook terecht 1-2.

Hectisch

In een hectische slotfase, waarin assistent-trainer Alexanco van Barcelona nog naar de tribune werd verwezen, bleef Bilbao overeind.

Real

Een dag later kroop Real Madrid dichter naar de top van het Spaanse voetbal. De Koninklijke, het seizoen pover begonnen, versloeg stadgenoot Rayo Vallecano met 3-0. Raúl trof al na een minuut doel. Morientes breidde de voorsprong voor en na rust uit. De laatste was zijn zesde treffer in drie duels.

Real zag een groot deel van de concurrentie verliezen. Behalve Barcelona gingen ook Alaves en Valencia onderuit. Voor de championsleaguefinalist van het afgelopen seizoen betekende het verlies bij Real Sociedad (2-0) de eerste nederlaag van het seizoen. Alaves ging met 1-0 onderuit bij Villarreal. Richard Witschge viel in na rust.

Cruijff

Jordi Cruijff speelde het hele duel en kreeg geel. Kiki Musampa verloor met Malaga bij Tenerife. De Nederlander werd na ruim een uur gewisseld.