BREDA - De Brabantse derby tussen NAC Breda en Willem II heeft vrijdag geen winnaar opgeleverd. Het duel in Breda eindigde in 0-0. Het Brabantse treffen was meer spannend dan fraai. Aanvallend kon Willem II geen vuist maken, terwijl NAC er niet in slaagde één van de schaarse mogelijkheden te verzilveren.

De Tilburgers konden nog als excuus aanvoeren dat zij, zonder het geblesseerde drietal Redan, Hadouir en El Hamdaoui, een complete aanvalslinie misten. NAC kon aantreden met de formatie die de laatste weken zo succesvol was (overwinningen op ADO Den Haag en Vitesse), waarin alleen de geblesseerde Van Gessel had plaats gemaakt voor Zonneveld.

Zonneveld, vorige week tegen Vitesse nog matchwinnaar, bleek ook nu de gevaarlijkste man aan NAC-zijde met zijn afstandsschoten. Hij dwong doelman Sengier al vroeg in de wedstrijd tot een moeizame redding. Even daarna werd de Tilburgse doelman bijna verrast door Mtiliga, die onverwacht van ver een doelpoging ondernam. Slechts met moeite kon Sengier de openingstreffer voorkomen. In de slotfase van de eerste helft was ook voorstopper Penders nog dichtbij de 1-0, maar zijn kopbal uit een hoekschop van Zonneveld ging rakelings over.

Kansen

NAC kreeg ook na rust de betere kansen. Leonardo was evenwel te zelfzuchtig bij een kansloze poging, waarbij hij de vrijstaande Pinas over het hoofd zag. Even later deed hij dat niet met invaller Diba. Diens diagonale schot ging evenwel voorlangs.

Willem II kon daar amper iets tegenover stellen. Een zwak schot van Wilmet ging naast en vervolgens zag Bobson na een misser van Zwaanswijk zijn schot afzwaaien. De beste kans was ook voor Bobson, nadat hij aan Zwaanswijk was ontsnapt. De Bredase verdediger greep hem echter net buiten het strafschopgebied vast, wat arbiter Braamhaar met slechts een vrije trap bestrafte.