ROME - Lazio is zaterdagavond in de Serie A teruggekeerd aan het front. De Romeinen wonnen voor eigen publiek, 65.000 man sterk, met 1-0 van Juventus. International Fabio Liverani maakte vier minuten na rust de kostbare treffer, die Lazio in punten naast Juventus bracht.

De fans zijn de vervelende smaak over het beroerde begin van het seizoen nu wel kwijt. Trainer Alberto Zaccheroni heeft zich een juiste opvolger getoond van Dino Zoff.

Het duel zaterdag begon tamelijk lauw. Na gele kaarten voor Trezeguet en Edgar Davids, die negentig minuten lang zwoegde maar geen stempel op het spel van Juventus kon drukken, kwam er beleving op het veld. Vooral van de kant van Lazio.

Liverani

Liverani was de belangrijkste inspirator. Hij bewees opnieuw dat Zaccheroni, die hem weghaalde bij Perugia, een goede neus voor talent heeft. De aanwinst won het duel met Davids op het middenveld duidelijk op punten. Hij scoorde niet alleen, maar bezorgde Simone Inzaghi twee goede kopkansen. De laatste ging tegen de paal.

Chievo

Lazio's achterstand op de koploper, Chievo, bleef zes punten. De provincieclub won zondag met 2-0 van Perugia

AS Roma

AS RomaAC MilanParma

Terwijl Milan de koppositie langzaam nadert, komt Parma steeds dichter bij de bodem. De ploeg staat nu e en houdt nog slechts vier clubs onder zich.

Ronaldo

Inter