VEENDAM - Feyenoord had er vooraf nog zo verlangend naar uitgekeken. De bekerwedstrijd tegen BV Veendam was donderdag een ideale gelegenheid om weer eens een goed resultaat te boeken en zodoende de crisissituatie bij de club enigszins te vergeten. Feyenoord slaagde geen moment in zijn opzet, zelfs de nummer vier uit de eerste divisie bracht de Rotterdammers in grote verlegenheid. Feyenoord won op de valreep met 2-3 dankzij een laat doelpunt van invaller Ali Boussaboun.

Erwin Koeman uitte voor het eerst dit seizoen openlijk kritiek over zijn ploeg. "Ons veldspel was zorgelijk. Je kunt niet zo in de fout blijven gaan", zo vertelde hij over de twee tegendoelpunten. "De overwinning is uiteraard het belangrijkste, we zijn door", probeerde Koeman ook positief te blijven, om daarna direct weer over te gaan op de slechte punten van zijn ploeg. "Er valt nog zoveel te verbeteren. Dat weten we ook. Blijkbaar moet ik op trainingen blijven hameren op, in mijn ogen, simpele ABC'tjes. Hoe jammer dat ook is."

Van Hooijdonk

Pierre van Hooijdonk startte donderdagavond in het basiselftal. Hij verving geblesseerde Angelos Charisteas (lies). Verder liet Koeman zijn team ongewijzigd. André Bahia begon dus weer als linkerverdediger. Serginho Greene vormde opnieuw samen met Karim Saïdi het centrale duo achterin.

Saïdi

Van enige automatismen is desondanks nog geen sprake. Al na elf minuten ging Saïdi opzichtig in de fout. Kassim Bizimana zette de Tunesiër van zich af en schoot de bal onder doelman Henk Timmer door: 1-0. Ook in het vervolg van de eerste helft bracht Bizimana, met rechteraanvaller Ruben Schaken, de defensie van de Rotterdammers in de problemen.

De supporters van Veendam zagen de beginfase op de Langeleegte met veel plezier aan. Bij veel ouderen gingen de gedachten terug naar 1977, toen hun club Feyenoord in het bekertoernooi uitschakelde. Het is een van de weinige hoogtepunten in de geschiedenis van Veendam. Dit seizoen begon het elftal onder leiding van trainer Joop Gall verrassend goed. Na zeven wedstrijden is Veendam nog ongeslagen.

Halverwege de eerste helft begon Feyenoord beter te voetballen. Na een mooie aanval maakte Theo Lucius knap de gelijk: 1-1. Direct na rust liet Feyenoord eindelijk een tijd lang zien dat het een niveau hoger speelt dan Veendam. André Bahia drukte het veldoverwicht uit de 1-2.

Boussaboun

Feyenoord bleek niet in staat de voorsprong te handhaven. Na grove fout in de verdediging schoot Erwin Buurmeijer de 2-2 binnen. Vlak voor tijd kreeg Veendam zelfs de beste kans op de overwinning. De redding van Timmer bleek cruciaal. In een van de laatste tegenaanvallen zorgde Ali Boussaboun via de binnenkant van de paal voor enige opluchting: 2-3.