LONDEN - Trainer Sam Allardyce van Bolton Wanderers daagt de BBC voor de rechter wegens onterechte beschuldigingen over omkoping. In een documentaire wezen spelersadviseurs onder anderen naar hem en zijn collega Harry Redknapp van Portsmouth.

Allardyce is niet de enige die zijn recht wil halen. Ook voormalig assistent-manager Kevin Bond van Portsmouth onderneemt gerechtelijke stappen. Andere in de reportage genoemde personen beraden zich nog. Onder hen de bekende spelersmakelaar Teni Yerima.

Arnesen

Anderzijds kondigde voetbalclub Middlesbrough aan de gang naar de rechter te maken juist mét informatie uit het programma Football's Dirty Secrets. Middlesbrough heeft de makelaar Peter Harrison op het oog. Die zou Frank Arnesen (directeur jeugdvoetbal bij Chelsea) en Liverpool met onacceptabele voorstellen hebben benaderd over het Middlesbrough-talent Nathan Porritt.

De vereniging van Engelse voetbaltrainers (LMA) legde al eerder een klacht bij de BBC zelf neer. De reportage raakte de leden recht in het hart door de geuite beschuldiging dat trainers bereid zijn transfers te regelen voor smeergeld. De LMA vindt dat het programma geen concreet bewijs leverde.

De Engelse voetbalbond FA is ook met de zaak in de weer. Zij bestudeert momenteel het beeldmateriaal van de BBC.