AMSTERDAM - Middlesbrough-voorzitter Steve Gibson wil dat Chelsea stappen onderneemt tegen Frank Arnesen. Dat zegt hij in de Britse krant The Sun. Dinsdagavond was in het BBC-programma 'Undercover: football's dirty secrets' te zien hoe de Deense superscout van de Blues jeugdspeler Nathan Porritt van Boro naar Chelsea probeerde te halen. Dat is in strijd met de regels van de Engelse voetbalbond FA.

Gibson houdt alleen Arnesen verantwoordelijk en niet Chelsea. "Alleen Arnesen heeft de regels overtreden." De voorzitter van Middlesbrough heeft verder bij de FA een officiële klacht ingediend tegen Peter Harrison, de zaakwaarnemer van Porritt. "Deze zaakwaarnemer heeft onze speler bij meerdere clubs uit het Premiership aangeboden. Dit is onacceptabel, niet in het belang van de speler en al helemaal niet in het belang van Middlesbrough."

De FA heeft de BBC woensdag gevraagd alle bewijsstukken over corruptie bij voetbalmakelaars over te dragen. Trainers van Engelse voetbalclubs zouden geld van makelaars krijgen voor het overnemen van spelers. De bond stelt een officieel onderzoek in naar Arnesen, de voetbalclubs Liverpool en Newcastle United en Portsmouth-trainer Harry Redknapp. Ook heeft de FA een onderzoek ingesteld naar vijf spelersmakelaars, onder wie Harrison.