AMSTERDAM - AC Milan-coach Carlo Ancelotti staat wel open voor een terugkeer van spits Andrey Sjevtsjenko. Maar de Italiaan zou veel minder geld aan hem besteden dan Chelsea voor de Oekraïense sterspeler over had. "Ik betaal geen 45 miljoen euro."

Bij AC Milan hebben ze nog altijd goede herinneringen aan Andrey Sjevtsjenko. Tot aan het afgelopen seizoen maakte de Oekraïner 173 doelpunten voor de club. "Als Sheva terug wil keren, zou ik hem verwelkomen", zegt Ancelotti dinsdag. "Maar niet voor elke prijs."

Toen Chelsea begin juni Sjevtsjenko overnam van Milan, had trainer José Mourinho het over een 'droomtransfer'. Voor de overname had de Londense club een bedrag van 45 miljoen euro over. Daarmee is de aanvaller achter Manchester United-verdediger Rio Ferdinard de op één na duurste speler van de Premier League.

Sjevtsjenko zei bij zijn presentatie bij Chelsea dat hij de Champions League en de Engelse Premier League-titel wilde winnen. Maar tot nu toe heeft de topscorer van de Champions League voor zijn nieuwe club slechts één doelpunt gescoord. Mourinho zei deze week meer te verwachten van Shevchenko.