EINDHOVEN - Het zo goed aan het seizoen begonnen Heracles kan zich volledig op de competitie concentreren. De club uit Almelo liet zich dinsdagavond verrassen door Eindhoven. Na een gelijke stand in reguliere speeltijd (1-1) wonnen de Brabanders met 3-2.

Schilder bracht Heracles in de verlenging nog wel op voorsprong. Van der Heijden en Van de Langenberg loodsten Eindhoven naar de laatste 32 van het bekertoernooi. Heracles-speler Höcher kreeg in de slotfase nog de rode kaart.

NAC Breda liet zich niet door IJsselmeervogels verrassen (4-2). De zaterdagamateurs namen voor een enthousiast eigen publiek na een kwartier door een treffer van Rijndijk nog wel de leiding.

Leonardo, Petö en Rigters stelden snel orde op zaken. IJsselmeervogels schoot voor rust ook nog eens in eigen doel (1-4). NAC geloofde het vervolgens wel en stond toe dat de tegenstander in de tweede helft met een doelpunt van Van der Waal nog iets terug deed.

FC Utrecht

FC Utrecht kende voor zesduizend supporters in de Galgenwaard weinig problemen met AGOVV. Fortuné en Caluwé brachten de eredivisieclub al voor rust aan de leiding. AGOVV knokte zich in de tweede helft met een doelpunt van MacDonald terug in de wedstrijd. Dickoh bepaalde even later de eindstand op 3-1.

Willem II kwam met de schrik vrij bij Flevo Boys (2-0). De zaterdaghoofdklasser uit Emmeloord mocht lang hopen op een verlenging. Imschoot maakte in de 69e minuut uiteindelijk de bevrijdende treffer voor de Tilburgers. Bobson maakte in de 81e minuut aan alle onzekerheid een einde.