AMSTERDAM - Ibrahim Afellay is na Cocu, Culina en Farfán alweer de vierde PSV'er die verstek moet laten gaan tegen Kozakken Boys. De landskampioen treft de zaterdaghoofdklasser woensdagavond voor een bekerduel. Afellay hield aan de confrontatie met Feyenoord een flinke hoofdpijn over. Kluivert speelt woensdag zeer waarschijnlijk vanaf het begin.


Patrick Kluivert maakte zondag tegen Feyenoord zijn debuut voor PSV

Of de getalenteerde Afellay zaterdag tegen ADO Den Haag wel mee kan spelen, kon trainer Ronald Koeman dinsdag tijdens een persgesprek nog niet aangeven. " We zullen hem pas vrijgeven als de klachten weg zijn, maar het is pas dinsdag. Zoals ik het nu in kan schatten is het wel zeer twijfelachtig voor het komend weekend".

Naast de vier gekwetste spelers zijn ook Ball en Lamey niet van de partij in de bekerwedstrijd. De backs zitten nog een schorsing uit.

Kluivert

Naar verwachting start Koeman in Werkendam met Patrick Kluivert in de punt van de aanval. Ook voor nieuweling Manuel Da Costa lijkt een basisplaats weggelegd. Koeman noemde de jonge verdediger "fysiek sterk, snel en een potentiële topverdediger".