AMSTERDAM - Feyenoord-trainer Erwin Koeman handhaaft Henk Timmer als eerste keeper bij Feyenoord, meldt het AD dinsdag. De van AZ overgekomen doelman ging zondag bij het eerste doelpunt van PSV opzichtig in de fout.

Ook in de eerste competitiewedstrijd -tegen FC Groningen- en in het duel met Lokomotiv Sofia maakte de reserve-doelman van het Nederlands Elftal geen sterke indruk. Na de topper tegen de Eindhovenaren gaf Koeman aan in gesprek te gaan met Timmer.

De keeper werd in de voorbereiding boven Patrick Lodewijks verkozen voor een plek onder de lat. Timmer staat donderdag hoogstwaarschijnlijk gewoon weer in de basisopstelling, als de Rotterdammers afreizen naar Veendam voor een bekerduel tegen de plaatselijke eerste divisionist.

Koeman gaf aan "juist in deze fase het vertrouwen in spelers uit te moeten spreken".

Charisteas

De Griek Angelos Charisteas is er tegen BV Veendam niet bij. De spits heeft nog teveel last van zijn lies, meldt Voetbal International. Zondag werd de ex-Ajacied al in de eerste helft vervangen voor Van Hooijdonk.

De Rotterdamse club maakte op zijn eigen clubsite bekend dat Romeo Castelen zich inmiddels weer op het trainingsveld heeft laten zien. De snelle rechtsbuiten zat een maand met zijn been in het gips vanwege een enkelblessure. De club verwacht dat de international medio oktober speelklaar is. Castelen viel in augustus tegen Middlesbrough uit met zijn tweede kwetsuur in korte tijd.

Patrick Paauwe neemt zondag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior afscheid van het Rotterdamse legioen. De middenvelder vertrok aan het einde van het vorige seizoen naar het Franse Valenciennes. Hij speelde acht jaar voor Feyenoord.