AMSTERDAM - De Hongaarse voetballegende Ferenc Puskas mag binnenkort de intensive care van het Kutvolgyi-ziekenhuis in Boedapest verlaten. De 79-jarige oud-speler van onder meer Real Madrid wordt al zes jaar in het ziekenhuis behandeld voor de ziekte van Alzheimer. Hij werd donderdag opgenomen op de intensive care.

De afgelopen dagen verbeterde de situatie van Puskas, stelt het ziekenhuis in een persverklaring. Als de kans op complicaties genoeg is afgenomen, kan hij dit weekend de intensive care verlaten. Het ziekenhuis meldde niet waarom Puskas naar de intensive care werd overgebracht.

Puskas staat te boek als een van de beste voetballers van de vorige eeuw. Hij won met Real Madrid drie keer de Europa Cup I. In de met 7-3 gewonnen finale tegen Eintracht Frankfurt in 1960 scoorde Puskas maar liefst vier keer. Bij het nationale team van Hongarije maakte hij 83 goals in 84 wedstrijden. Puskas greep in 1954 met de Hongaren naast de wereldtitel door de WK-finale tegen West-Duitsland met 3-2 te verliezen.