DEN HAAG - ADO Den Haag legt zich voorlopig neer bij het besluit dat de club woensdag zonder eigen aanhang de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Türkiyemspor in de Amsterdam Arena dient af te werken.

De clubleiding is teleurgesteld in de houding van de KNVB, omdat de bond volgens de Hagenaars geen stappen heeft ondernomen richting de gemeente Amsterdam om alsnog fans van ADO in het stadion te krijgen.

Wedstrijdverbod

Volgens de Hagenaars had de KNVB de wedstrijd reglementair in een zege (1-0) voor ADO moeten omzetten. Daarbij verwijst ADO Den Haag naar artikel 22 waarin staat dat indien de bezoekende club niet is toegestaan supporters mee te nemen naar een uitwedstrijd, dit moet worden gezien als een wedstrijdverbod.

De voetbalbond verklaarde de eis niet ontvankelijk. De gemeente Amsterdam en de politie namen het besluit Haagse fans te weren, nadat de club in de ogen van die instanties te laat was met het regelen van een verplichte treincombiregeling.

Onrechtvaardig

"Onze fans zijn de dupe geworden van de bureaucratische en onrechtvaardige handelwijze van de gemeente Amsterdam, KLPD Dienst Spoorwegpolitie en NS Chartertrains. De voorgestelde treincombiregeling kende een buitenproportioneel eisenpakket, waardoor een en onacceptabele prijsstelling voor een treincombikaart is ontstaan."

"Bovendien werd de kaartverkoop voor deze wedstrijd onmogelijk gemaakt door een door NS Chartertrains gestelde deadline", reageert interim-directeur John van Ringelenstein van de Haagse eredivisieclub op de besluitvorming.

Sportieve plicht

"ADO Den Haag zal ondanks de ontstane situatie haar sportieve plicht in acht nemen en woensdagavond tegen Türkiyemspor in de Arena aantreden. Met dien verstande dat de club de gehele gang van zaken op korte termijn aanhanging zal maken bij de KNVB en Eredivisie CV", aldus Van Ringelenstein.

ADO Den Haag voert verder aan dat de huidige programmering van de tweede ronde van de KNVB-beker achterhaald is. Daarbij spelen amateurclubs om 20.00 uur thuis. ",Diverse deelnemende amateurverenigingen beschikken op hun accommodatie namelijk niet over de benodigde veldverlichting, waardoor het noodzakelijk is uit te wijken naar een andere, neutrale, locatie", geeft Van Ringelenstein het probleem bij diverse wedstrijden aan.