TARRAGONA - Martin Verkerk maakt dinsdag zijn langverwachte rentree op de tennisbaan. De 27-jarige Alphenaar staat in de eerste ronde van een challengertoernooi in het Spaanse Tarragona tegenover de Marokkaan Younes El Aynaoui.

Verkerk tenniste zijn laatste officiële wedstrijd op 27 maart van dit jaar. Dat was ook in een challenger, in het Italiaanse Napels. Toen moest hij opgeven met pijnlijke buikspieren. Daarvoor was de finalist van Roland Garros in 2003 bijna twee jaar uit de roulatie geweest door een een ernstige schouderblessure.

Wildcard

De geplaagde tennisser maakt voor zijn deelname in Tarragona gebruik van een wildcard. Verkerk kan dankzij een beschermde status acht toernooien gebruiken om een acceptabele positie op de wereldranglijs te heroveren.

De 1,96 meter lange tennisser speelde in de zomer van 2004 zijn laatste wedstrijden op het hoogste niveau. Na zijn zege in het Dutch Open raakte hij in de versukkeling en onderging twee keer een schouderoperatie. Een mentale dip, de breuk met zijn trainer Nick Carr en de ziekte van Pfeiffer zorgden voor nog meer oponthoud.