WARSCHAU - De positie van voorzitter Michal Listkiewicz van de Poolse voetbalbond (PZPN) staat onder druk. De preses wordt verweten dat hij niets heeft gedaan aan de corruptie-affaire in het Poolse voetbal. De Poolse minister van Justitie kondigde vorige week een onderzoek aan naar de handelwijze van de PZPN in de corruptie-affaires. Meer dan veertig scheidsrechters en clubbestuurders zijn inmiddels gehoord.

Ook de resultaten van het nationale team in de EK-kwalificatie vallen tot nu toe zwaar tegen. Bondscoach Leo Beenhakker werkt daarbij nog steeds zonder arbeidscontract. Listkiewicz verklaarde maandag tijdens een persconferentie dat hij nog niet opstapt. "Maar dinsdag is er weer een dag. Dan kan zo maar alles anders zijn."

Vrouw

Volgens Poolse kranten wordt Listkiewicz zwaar onder druk gezet. Zo zou zijn vrouw al op straat zijn aangevallen. Ook de 13-jarige zoon van de voorzitter zou worden bedreigd. Het graf van de moeder van de preses is al vernield.

Jan de Zeeuw, adviseur van Leo Beenhakker, bevestigt de problemen rond de topman van de Poolse voetbalbond. "Litskiewicz heeft mij vorige week nog gezegd dat hij iets moest doen. Hij wilde zo niet doorgaan. Hij had twee mogelijkheden: ziek thuis blijven of opstappen."