SANTANDER - FC Barcelona heeft op de lange weg naar een nieuwe Spaanse titel de derde zege op rij geboekt in het nog prille seizoen. De titelverdediger won uit bij Racing Santander dikverdiend met 3-0, maar nam pas laat afstand.

Tot zes minuten voor tijd was het pas 1-0 door een vroege treffer van Samuel Eto'o. In de slotfase scoorden Ludovic Giuly en Ronaldinho, uit een strafschop, nogmaals. Het was een meer dan stevige partij voetbal, waarin de scheidsrechter van dienst acht keer geel trok, het vaakst (5) voor Santander.

Trainer Frank Rijkaard was meer dan tevreden. "Ik feliciteer mijn spelers. Ze hebben prima gevoetbald." Giovanni van Bronckhorst kwam niet uit het trainingspak. Silvinho verving hem als linksback.

Sevilla

Behalve Barça hebben ook Sevilla en Valencia nog geen punten afgestaan. Sevilla bleef voor eigen publiek stadgenoot Betis de baas. De derby eindigde in 3-2. Het winnende doelpunt kwam vijf minuten voor tijd op naam van Renato. Frederic Kanouté scoorde tweemaal. Hij heeft er nu al vier in liggen, evenveel als Eto'o.

Valencia bracht Getafe de eerste nederlaag toe: 2-0. Fernando Morientes, alweer hij, en Vicente velden het vonnis. De laatste schoot raak vanaf de penaltystip.

Real Madrid

Real Madrid had zondagavond in het Bernabeu-stadion een kwaaie aan Real Sociedad. De stugge Baskische defensie viel pas ver in de tweede helft om. Jose Antonio Reyes, die andere belangrijke aanwinst naast Ruud van Nistelrooij, gaf het beslissende zetje. In blessuretijd maakte zijn vervanger David Beckham er nog 2-0 van.

Van Nistelrooy vormde de voorhoede met Raul en Guti. Na een uur kregen ze ook nog hulp van de Braziliaan Robinho. De doelpunten kwamen evenwel van middenvelders. De Koninklijke uit het noorden eindigde met tien man. Mikel Aranburu kreeg een kwartier voor tijd rood.