ASSEN - De Nederlandse vrouwenteams hebben een zilveren medaille in de wacht gesleept op het WK touwtrekken in Assen. Zowel in de gewichtsklasse van 520 kilo als die in de klasse van 560 kilo werden ze tweede, in beide gevallen achter Zweden.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De mannen presteerden minder. In de klassen van 640 kilo, 720 kilo en onder de 23 jaar werden de Nederlanders vijfde. In de gewichtsklasse van 680 kilo werden de Nederlandse mannen zevende.

Het evenement, dat van donderdag tot en met zondag werd gehouden, heeft veel meer bezoekers getrokken dan verwacht. Volgens woordvoerder George Nieuwendijk kwamen er naar schatting per dag tussen de drie- en vierduizend belangstellenden. Dat is ruim 50 procent meer dan bij de Europese kampioenschappen in 2003.

Clubs

De eerste twee dagen van het WK stonden in het teken van de clubkampioenschappen. Daaraan deden 220 clubs uit negentien landen mee. Zaterdag en zondag was het de beurt aan de landenteams.

Nieuwendijk kijkt tevreden terug. "We hebben veel enthousiaste reacties en complimenten gekregen van deelnemers en publiek.

Iedereen is erg toegewijd met de sport bezig geweest. Het was gemoedelijk." De woordvoerder verwacht dat de Europese Kampioenschappen in 2009 weer in Noord-Nederland worden gehouden.