MADRID - De Amerikaanse wielrenner Floyd Landis houdt vol dat hij de enige echte winnaar van de Ronde van Frankrijk is en ontkende opnieuw verboden middelen te hebben gebruikt. Landis was zondag in Madrid toeschouwer bij de slotetappe van de Ronde van Spanje.

Landis, die de afgelopen dagen zou hebben gelogeerd bij zijn voormalig ploeggenoot Miguel Angel Perdiguero, meldde tegen een verslaggever van sportkrant Marca dat hij niets te verbergen heeft. "Ik ben onschuldig en ik denk dat mijn advocaten in staat zijn dat aan te tonen. De antidopingcontrole in de Tour is vol tegenstrijdigheden."

Antidopingcommissie

Landis' zaak ligt bij de Amerikaanse antidopingcommissie en leidt normaal gesproken tot het inleveren van zijn Tourzege. De Spanjaard Oscar Pereiro wordt dan de winnaar. Landis was in Madrid om met zijn advocaten te praten.

Hij liet zich zondagochtend bij de start van de laatste etappe van de Vuelta zien. "Ik wilde mijjn ploeggenoten en de begeleiders van Phonak even gedag zeggen. Daar is na de Tour niets van gekomen."