MÖNCHENGLADBACH - De Duitse hockeyers hebben zondag in Mönchengladbach de wereldtitel geprolongeerd. Dat gebeurde in de finale tegen olympisch kampioen Australië op spectaculaire wijze: 4-3.

Kort na de rust keek de karaktervolle thuisploeg, aangemoedigd door 14.000 fanatieke fans, tegen een achterstand van 1-3 aan. Een sensationeel kwartier later leidde Duitsland met 4-3. Christopher Zeller, die zijn ploeg ook op 1-0 had gebracht, maakte het winnende doelpunt.

Talent

De Duitse held bracht zijn WK-totaal op acht treffers, drie minder dan de Nederlandse topscorer Taeke Taekema. Zeller speelt komend seizoen bij Bloemendaal. Zijn internationale collega's riepen hem zaterdag uit tot talent van het jaar.

Australië moest vier jaar geleden in de WK-finale in Kuala Lumpur het goud ook al aan Duitsland laten. Het is de eerste keer in 24 jaar dat een land in het mannenhockey de wereldtitel met succes verdedigt. Dat lukte Pakistan in 1982 voor het laatst. Voor Duitsland was het de tweede wereldtitel ooit.

Afscheid

De Duitse bondscoach Bernhard Peters nam met zijn tweede triomf bij het WK glorieus afscheid van het hockey. De markante trainer, die ruim twintig jaar in dienst was van de Duitse hockeybond, stapt over naar het Duitse profvoetbal. Hij moet als technisch directeur TSG Hoffenheim binnen vijf jaar van de Regionalliga naar de Bundesliga brengen. Dankzij een grote sponsor (SAP) kan Peters volledig zijn gang gaan.

Hij was eerder dit jaar in beeld bij de toenmalige Duitse teamchef Jürgen Klinsmann om bij de Duitse voetbalbond als technisch directeur in dienst te treden. Die aanstelling in de aanloop naar het WK voetbal in eigen land stuitte destijds op te veel verzet uit de Duitse voetbalwereld.