LORIENT/BRUSSEL/MILAAN/LA CORUNA - Olympique Lyon blijkt ook dit seizoen weer moeilijk te verslaan. De Franse voetbalkampioen won zaterdag het duel bij FC Lorient met 3-1 en staat met zestien punten uit zes duels aan kop in de competitie. In Italië is Internazionale zaterdag in de competitie tegen het eerste puntenverlies aangelopen. Het thuisduel tegen Sampdoria eindigde in 1-1.

Sampdoria nam aan het begin van de tweede helft de leiding dankzij een benutte strafschop van Francesco Flachi. Ruim tien minuten voor tijd maakte Inter gelijk. Massimo Bonanni werkte de bal achter zijn eigen doelman.

Spanje

Na een paar magere seizoenen, lijkt Deportivo la Coruna weer een rol van betekenis te gaan spelen in de hoogste Spaanse voetbaldivisie. Deportivo won zaterdag met 2-0 van Villarreal en nam daardoor voorlopig de koppositie over.

Joan Capdevila maakte beide doelpunten. Deportivo heeft na drie wedstrijden zeven punten. Villarreal, dat vorig seizoen nog de halve finales van de Champions League bereikte, heeft pas één punt.

België

Anderlecht heeft zaterdagavond in de Belgische competitie gewonnen van Lokeren. In Brussel werd het 2-0. Voor de topclub scoorden Frutos en Hassan. Anderlecht nam daardoor voorlopig de koppositie over.

Westerlo en Charleroi lieten in de hogere regionen punten liggen. Westerlo kwam niet verder dan 0-0 bij Germinal Beerchot. Charleroi kwam bij Beveren tot 2-2. Door Ciman en Akpala liep Charleroi uit naar 0-2. In de laatste twintig minuten kwam Beveren door Mahan en Gervinho langszij.

Lierse blijft met de Nederlandse trainer René Trost onderaan staan met één punt. Het verloor bij Cercle, 2-1.