AMSTERDAM - De Argentijnse hockeysters maken hun favorietenstatus op het WK in Perthvoorlopig waar. De Champions Trophy-winnaar van 2001 won donderdag met 1-0van Duitsland en is nog zonder puntverlies in Poule A. Mercedes Margalot,die haar honderdste interland speelde, maakte vijf minuten voor tijd uit eenstrafcorner de enige goal van de wedstrijd.

Beide teams begonnen voorzichtig. De belangrijkste Argentijnse speelsterLuciana Aymar kreeg van de Duitse bondscoach Peter Lemmen mandekking,waardoor het aanvalsspel in de eerste helft niet uit de verf kwam.

In detweede helft ontwikkelde het duel zich echter tot de beste wedstrijdtotnogtoe op dit WK. Beide defensies hadden hun handen vol aan het spervuurvan aanvallen op hun doel. Argentinië domineerde in de laatste tien minutenen Margalot bezorgde de Zuid-Amerikaanse ploeg in de 65ste minuut de derdezege op rij.

Zaterdag neemt Argentinië het op tegen China, de nummer twee in Poule A.China won vandaag met 2-1 van Rusland en heeft nu zeven punten uit drie duels. Dewedstrijd tussen Argentinië en China is een herhaling van de ChampionsTrophy-finale van eerder dit jaar in Macau. Dat duel werd na het nemen vanstrafballen gewonnen door China.