LONDEN - David Beckham vond zijn verwijdering uit het Engelse voetbalelftal een "grote schok" die hij totaal niet had zijn aankomen. De voormalig aanvoerder liet zich zaterdag in de Britse krant Daily Mirror voor het eerst uit over de kwestie.

Toen Steve McLaren na het WK voetbal de taken van bondscoach Sven-Goran Eriksson overnam, besloot de voormalig Middlesbrough-coach vrijwel onmiddellijk dat er voor Beckham geen plek meer was. Na het teleurstellend verlopen WK zei McLaren tegen de Real Madrid-speler dat hij "één van de slachtoffers was."

Schok

De 31-jarige middenvelder had die mededeling niet verwacht. "Sommige mensen zeggen dat ik dit had moeten zien aankomen", aldus Beckham. "Maar dit was een grote schok voor me. Ik lieg wanneer ik nu zou vertellen dat ik niet teleurgesteld ben. Het geeft een vreselijk gevoel om na tien jaar niet voor Engeland te mogen voetballen."

McLaren onderbouwde zijn besluit door te stellen dat hij wil bouwen op jongere voetballers. Maar die redenering begrijpt Beckham niet: "Ik heb nog twee, drie goede jaren voor me. Ik ben zeer gemotiveerd om McLaren te bewijzen dat hij ongelijk heeft."