WAALWIJK - Dankzij een late treffer van Janssen behaalde RKC Waalwijk vrijdagavond de eerste overwinning van de competitie. Een hoekschop van Reuser kon de invaller vier minuten voor tijd achter ADO Den Haag-doelman Postma werken: 1-0.

Het is te vroeg om beide ploegen al tot degradatiekandidaat te bestempelen, maar het spelpeil van zowel RKC als ADO deed vrijdagavond weinig positiefs vermoeden voor de rest van het seizoen. De angst voor een nieuwe nederlaag speelde beide ploegen parten, waardoor het niveau van de wedstrijd tot een bedenkelijk niveau zakte.

RKC, zonder de geblesseerde Van de Haar, Van den Bergh, Fuchs en Teixeira, had voor rust aanvankelijk een licht veldoverwicht, maar tot uitgespeelde kansen kwamen de Waalwijkers slechts een keer. Keller zag zijn kopbal in vrije positie evenwel rakelings over gaan.

Inventiviteit

Aanvallend kon RKC verder niets meer bedenken, terwijl ADO Den Haag, zonder de geschorste Saavedra, evenmin over voldoende inventiviteit beschikte om daadwerkelijk gevaarlijk te kunnen worden. Slechts een afstandsschot van Tininho had enig gevaar in zich.

Doelpogingen vanuit de tweede lijn waren ook na rust het enige wapen waarmee beide ploegen zich moesten bedienen en waarbij RKC nog het dichtst bij succes was. Ikedia zag zijn knal evenwel gered door doelman Postma, wiens uitgestoken been ook nog een inzet van Keller onschadelijk maakte. Pas in de slotfase greep RKC de volle winst dankzij goed doorzetten van Janssen. ADO Den Haag bleef zodoende ook na vier duels puntloos.