DEN BOSCH - Voetbalcoach Guus Hiddink moet zich toch voor de rechtbank verantwoorden wegens vermeende belastingfraude. De rechtbank in Den Bosch wees de bezwaarschriften af die Hiddinks advocaat en zijn belastingadviseur hadden ingediend tegen de dagvaarding.

Advocaat J. Lelieveld en belastingadviseur S. van den Boomen meenden dat het om een zuiver fiscaal conflict gaat, dat niet voor de rechtbank thuishoort. De rechtbank vindt die conclusie te voorbarig en wil de zaak goed uitzoeken. De inhoudelijke behandeling van de zaak vindt pas volgend jaar plaats.

België

De zaak spitst zich toe op de vraag of Hiddink in 2002 en 2003 in Nederland woonde of in België, waar hij aangifte deed voor de inkomstenbelasting. De verdediging is van mening dat Hiddink zijn hoofdverblijf in België had, en ziet zich daarin gesteund door een rapport van hoogleraar internationaal fiscaal recht C. van Raad.

De belastingdienst, de FIOD en het OM stellen dat de voetbalcoach in Nederland aangifte had moeten doen.

Belastingkantoor Van den Boomen in Waalre wordt tevens verdacht van het doen van onjuiste aangifte van vennootschaps- en inkomstenbelasting voor oud-PSV directeur Fons Spooren. De zaak wordt voortgezet op 30 januari.