DEN HAAG/ZEIST - ADO Den Haag heeft vrijdag vergeefs bij voetbalbond KNVB gevraagd de club een reglementaire zege in het bekertoernooi te gunnen. De eredivisionist meent dat het voor haar supporters onmogelijk is het duel met de amateurclub Türkiyemspor bij te wonen en verzocht daarom de KNVB de uitslag vast te stellen op 0-1.

ADO deed een beroep op artikel 22 van het bekerreglement, waarin is vastgelegd dat wanneer een wedstrijd door een instantie verboden wordt de uitslag mogelijk op 0-1 kan worden vastgesteld. "Maar omdat dit duel niet is verboden, kan ADO geen beroep doen op dit artikel", stelt een woordvoerster van de KNVB.

Lichtinstallatie

Het duel Türkiyemspor-ADO Den Haag (20 september) kan niet op de accommodatie van de zondaghoofdklasser worden gespeeld, omdat de lichtinstallatie niet aan de eisen voldoet. Daarop werd de wedstrijd verplaatst naar de Amsterdam ArenA. De fans van ADO mochten alleen hun club aanmoedigen indien ze gebruik maakten van een treincombi.

Die regeling kwam niet van de grond, omdat ADO meende te weinig tijd te krijgen voor de kaartverkoop. Daarnaast vond de Haagse club de kosten ook te hoog.

Omdat de treincombi dus niet werd georganiseerd, kunnen de ADO-fans het bekerduel niet bijwonen. "We hebben begrip voor de onvrede bij ADO, maar ook voor de standpunten van de gemeente Amsterdam en de spoorwegpolitie", sprak een KNVB-woordvoerster. "Dit is een heel vervelende situatie, maar een reglementaire overwinning is niet aan de orde."