AMSTERDAM - Supporters van ADO Den Haag zijn niet welkom in de Amsterdam ArenA tijdens het KNVB-bekerduel tussen de Haagse club en de Amsterdamse amateurclub Türkiyemspor op woensdag 20 september. De ADO-fans moeten thuisblijven omdat er geen combiregeling van de grond is gekomen, liet een woordvoerder van de gemeente Amsterdam donderdag weten.

Burgemeester Cohen van Amsterdam vond het goed als aanhangers van ADO de wedstrijd zouden bijwonen, mits er een combiregeling zou komen waarbij de Haagse fans onder begeleiding van de politie met treinen naar het stadion worden vervoerd. De NS had hiervoor een offerte naar ADO gestuurd, maar daar is volgens de zegsman nooit een reactie op gekomen. De deadline voor de Haagse voetbalclub verstreek donderdag.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft nu te kennen gegeven dat er niet genoeg voorbereidingstijd is om manschappen te regelen voor het risicoduel. "En het is ook niet de bedoeling dat supporters van ADO op eigen houtje naar de ArenA komen", aldus de woordvoerder.

ADO Den Haag liet donderdagavond via zijn woordvoerder weten nog niet te kunnen reageren.