AMSTERDAM - Spits Ronaldo heeft donderdag de training hervat bij Real Madrid. De 29-jarige Braziliaan onderging twee maanden geleden een knieoperatie.

Ronaldo werd afgelopen juli geopereerd aan zijn knie. Zijn arts, Luis Runco, verwachtte dat hij de voorbereiding niet zou missen. Na twee speelrondes in de Primera División is Ronaldo's revalidatie echter pas voltooid. De Koninklijke staat momenteel op de vijfde plaats.

Kniegewricht

Ronaldo's zwakke kniegewricht heeft er mede voor gezorgd dat Real Madrid in het verleden verschillende vervangers heeft aangetrokken. Vorig seizoen haalde de club de spitsen Baptista, Robinho en Cassano. Dit seizoen heeft Ronaldo onder meer concurrentie van Ruud van Nistelrooy.

AC Milan en Inter Milaan toonden deze zomer niettemin interesse in de aanvaller, die volgende week 30 jaar wordt.

Conditie

Real hoopt dat de Braziliaan snel weer zijn opwachting maakt in de hoofdmacht. Real mist afmakers voorin en het sterrenensemble begint te morren na het pijnlijke 2-0 verlies tegen Olympique Lyon in de Champions League.

Volgens verdediger Fabio Cannavaro en doelman Iker Casillas mist de Koninklijke conditionele kracht. "Lyon speelde veel sneller dan wij. Ik denk dat het in essentie een kwestie van conditie is. Dat is belangrijker dan concentratieverlies", verklaarde Cannavaro.