RIJSWIJK - Met de nodige moeite heeft Manchester United woensdag in de eerste ronde van de Champions League Celtic verslagen. Op Old Trafford werd het 3-2. HSV verloor op eigen veld van Arsenal, 1-2. Opvallend was het gemak waarmee Steaua uit Boekarest won bij Dynamo Kiev, 1-4.

Niet alleen in de Schotse competitie is Vennegoor of Hesselink succesvol voor Celtic. In de Britse "battle" met Manchester United scoorde hij ook. Met een schuiver afkomstig van het linkerbeen passeerde hij op Old Trafford landgenoot Van der Sar na ruim twintig minuten, 0-1.

Daarna nam de druk van de thuisclub toe en dat leidde na een half uur tot de gelijkmaker. Saha schoot raak uit een, zeer omstreden, strafschop. Dezelfde speler, die vorig seizoen Van Nistelrooy vaak op de bank hield, zette United kort daarop op voorsprong. Met een fraaie vrije trap maakte de Japanner Nakamura echter nog voor de rust gelijk.

Onmiddellijk na de hervatting nam Manchester United opnieuw afstand. Solskjaer zorgde voor de 3-2, naar later bleek voldoende voor de winst.

Rood

Van Persie speelde een belangrijke rol in de turbulente openingsfase bij Hamburger SV - Arsenal. Na tien minuten haalde de Duitse doelman Kirschstein de Nederlander onderuit. De keeper kreeg rood, de Engelsen een strafschop. Die werd vervolgens benut door Gilberto, 0-1.

Rosicky, de Tsjech die lang bij Dortmund speelde, maakte er kort na de hervatting 0-2 van. Pas in blessuretijd scoorde Sanogo tegen voor de Duitsers. Bij HSV speelden Mathijsen en De Jong. Van der Vaart ontbrak wegens een blessure.

Van Nistelrooy

Van Nistelrooy scoorde niet voor Real Madrid. Mede daarom leed de Koninklijke een nederlaag bij Lyon, 2-0. Voor de Franse kampioen scoorden Fred en Tiago. Kopenhagen, dat in de kwalificatie Ajax uitschakelde, bleef thuis overeind tegen Benfica, 0-0.

AC Milan, in de eigen competitie wegens een flink aantal minpunten bezig aan een inhaalrace, staat internationaal wel in de plus. Aanvankelijk zonder Seedorf, die tot de 71e minuut op de bank mocht uitrusten, won de club van AEK Athene, 3-0. Inzaghi, Gourcuff en Kaka (strafschop) waren de doelpuntenmakers.

Anderlecht kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen Lille. Door Pareja kwamen de Belgen op voorsprong. Fauvergue maakte tien minuten voor tijd gelijk. Porto en CSKA Moskou speelden gelijk, 0-0.