RIJSWIJK - De Champions League gaat woensdagavond door met de eerste wedstrijden in de andere vier groepen. In het middelpunt van de belangstelling staat onder anderen Van Nistelrooy. Na zijn drie treffers in de competitie rekent Real Madrid ook op Ruud in de uitwedstrijd tegen Olympique Lyon.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De Fransen, die een abonnement hebben op de nationale titel, blaken echter van het zelfvertrouwen. Coach Gerard Houllier riep het openingsduel van vorig seizoen nog maar eens in herinnering, een 3-0-zege op, jawel, Real Madrid. Maar de Koninklijke, die in de zomer aardig inkocht, brengt bepaald niet dezelfde ploeg mee.

Celtic verwacht ook iets van zijn duurste aankoop van de laatste transferperiode, Jan Vennegoor of Hesselink. Lange Jan uit Oldenzaal kwam tot dusver twee keer in actie voor de Schotse kampioen en maakte beide keren de winnende treffer. Maar dat was in Schotland.

Manchester

Woensdag wacht Manchester United op Old Trafford, met Edwin van der Sar in het doel, vier overwinningen op rij in de Premier League op het conto en vol wraakgevoelens door de deceptie van vorig jaar. Toen vlogen de Engelsen, onder leiding van Schot Alex Ferguson, er teleurstellend in de groepsfase uit.

Hamburger SV

Hamburger SV zal het tegen Arsenal zonder Rafael van der Vaart moeten stellen. De Nederlandse regisseur voert de blessurelijst aan, met onder anderen ook aanwinst Juan Pablo Sorin. Joris Mathijsen en Nigel de Jong staan normaal gesproken in de basis. De finalist van het vorig Champions League-seizoen heeft Thierry Henry in Londen achtergelaten. De Fransman heeft last van een voet. Robin van Persie is een logische vervanger.

Seedorf

Clarence Seedorf begint met AC Milan aan zijn zoveelste Europese Top. AEK Athene komt op bezoek. Coach Carlo Ancelotti heeft dit seizoen vooral de 'Cup met de Grote Oren' voor ogen. "Ons belangrijkste doel".