RIJSWIJK - Thierry Henry heeft weer eens aangetoond een van de beste voetballers ter wereld te zijn. De Franse spits leidde zijn club Arsenal woensdag naar een schitterende triomf in Rome op AS Roma, 3-1. Henry maakte alle doelpunten zelf. De Engelse kampioen nam door de winst met 3-1 de leiding in Groep B van de tweede ronde Champions League vóór Ajax en FC Valencia die hun duel op 1-1 afsloten.

Arsenal kwam in Rome wel op achterstand. In de 4e minuut scoorde Casano. Henry had slechts twee minuten nodig voor het evenwicht in de stand. Met een fluwelen krul van afstand maakte hij 1-1. Na de sensationele opening knokten beide ploegen lang voor een overwicht.

Krachtig

Arsenal was het krachtigst en de klasserijke Henry maakte het verschil. Hij maakte 2-1 in de 70e minuut en besliste het duel definitief met een harde vrije trap in de 75e. Van Bronckhorst mocht de laatste minuten van de bank afkomen en de laatste minuten meegenieten binnen de lijnen.

Inter vernedert Newcastle

In Groep A had Inter Milan een gemakkelijke opening van de tweede ronde Champions League. De Italiaanse club speelde de uitwedstrijd tegen Newcastle United al na vijf minuten met een man meer. De Franse scheidsrechter Bre stuurde Graig Bellamy weg nadat hij zich afreageerde op Materazzi. Bellamy was onlangs in Rotterdam nog de plaaggeest van Feyenoord dat door Newcastle werd uitgeschakeld.

Bij het incident stond Inter trouwens al met 1-0 voor. Morfeo scoorde in de 2e minuut. Nog voor rust bouwde Inter de voorsprong uit naar 3-0 door Almeyda en Crespo. Na rust consoldideerden de Italianen bekwaam. Newcastle mocht een eretreffer maken, Solano was de maker. Daarna maakte Recoba nog 4-1. Inter nam met de doelcijfers 4-1 de leiding in de groep voor FC Barcelona dat met -1 bij Bayer Leverkusen won.

Barcelona wint

Coach Louis van Gaal van Barcelona had een uitstekende hand van wisselen. In de rust van de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen zette hij twee Argentijnen in: Riquelme en Saviola. Hij moest wel, want zijn club stond achter door een doelpunt van Berbatov in de e minuut.

Binnen twee minuten maakte Saviola gelijk, waarna Van Gaals team ging domineren. In de verdediging was De Boer in de basis vervangen door Reiziger en fungeerde Cocu als aanvoerder. Kluivert liep veel buitenspel.

Toen na een uur Placente de zwoegende Kluivert neerhaalde, mocht Riquelme vanaf de stip aanleggen om Barcelona aan de leiding te schieten. De Argentijnse international schoot te slap, doelman Butt kon redden. De gemiste strafschop was een blunder.

Leverkusen klampte zich vast aan het fortuin, Barcelona verkrampte. Het leek -1 te blijven. Tot Van Gaal in het laatste kwartier Overmars liet opdraven. In de 88e minuut kreeg hij de snelle vleugelspeler de bal aangespeeld door Kluivert en schoot hij raak, 1-2.