RIJSWIJK - PSV begint dinsdagavond voor eigen publiek aan de lucratiefste onderneming van het voetbalseizoen 2006-2007, de Champions League. De Eindhovenaren, ingedeeld in groep C, ontvangen Liverpool in het Philips-stadion. Ronald Koeman twijfelt nog of hij Patrick Kluivert bij de selectie zal houden.

De trainer twijfelt nog of hij Patrick Kluivert bij de selectie zal houden. Hij kan niet beschikken over routinier Phillip Cocu (geschorst) maar weet dat Edison Mendez een waardig vervanger is. Bij de Engelse opponent rekent Dirk Kuyt, die met Feyenoord nooit het hoogste Europese podium haalde, op een basisplaats.

In de andere poules ook fraaie affiches op de openingsdag. Titelverdediger Barcelona start in groep A thuis tegen Levski Sofia en is dus torenhoog favoriet. Trainer Frank Rijkaard waarschuwde prompt voor onderschatting. De Nederlandse succescoach zei respect te hebben voor de Bulgaarse debutant. Hij laat Giovanni van Bronckhorst waarschijnlijk starten als linksachter.

Barça's grote rivaal Chelsea krijgt Werder Bremen op bezoek in Londen, een mooie gelegenheid voor Michael Ballack zich te onderscheiden tegen zijn landgenoten. Hoewel Arjen Robben weer fit genoeg is om te kunnen spelen, zit er voor hem waarschijnlijk hooguit een plek op de reservebank in. Khalid Boulahrouz, gezegend met de nodige ervaring tegen Duitse clubs, begint normaal gesproken wel.

Bayern

Bayern München (groep B) opent voor eigen publiek tegen Spartak Moskou. Coach Felix Magath lijkt van zins Mark van Bommel, hoewel nog maar net gearriveerd in Zuid-Duitsland, opnieuw zijn vertrouwen te geven. Dat staat voor Roy Makaay nog te bezien. De Nederlandse sluipschutter ligt weer eens onder vuur. Dat zou een keus voor international Lukas Podolski logisch maken, maar het kan ook louter bedoeld zijn Makaay weer scherp te krijgen.