BERLIJN - Robbeneiland lijkt wereldvoetbalbond FIFA een mooie plaats voor een verzoeningsbijeenkomst tussen de Franse ex-voetballer Zinedine Zidane en de Italiaanse wereldkampioen Marco Materazzi. FIFA-voorzitter Sepp Blatter noemde maandag het beruchte eiland een prima plek om een verbroedering tot stand te brengen.

Zidane gaf de Italiaan deze zomer tijdens de finale van het WK een keiharde kopstoot tegen de borst. Beelden van dat wangedrag gingen de hele wereld over.

Mandela

Robbeneiland, gelegen voor de kust van Zuid-Afrika, werd jarenlang gebruikt voor gevangenen en bannelingen. De belangrijkste bewoner was Nelson Mandela, die er tijdens het apartheidsregime in Zuid-Afrika achttien jaar werd vastgehouden. In 1996 werd de gevangenis gesloten. Tegenwoordig is het een toeristische trekpleister.

"We zijn bezig om Zidane en Materazzi samen te brengen", zei Blatter in Berlijn. "Een van de mogelijkheden is op Robbeneiland." De Zwitser wil een einde aan de aanhoudende discussie over het voorval en de nasleep ervan. Volgens Zidane zei de Italiaan iets vreselijks over zijn zus. De Fransman, die zijn loopbaan met de WK-finale besloot, kreeg de rode kaart.