EINDHOVEN - Uitgerekend in Nederland maakt Dirk Kuyt zijn debuut in de Champions League. Als speler van Feyenoord lukte het hem nooit het hoogste Europese clubniveau te halen, met zijn nieuwe werkgever Liverpool lootte hij PSV. "Dat is speciaal voor me", aldus de Katwijker. "Het betekent veel dat ik in Nederland mijn debuut maak.

Met zijn uitspraken gaf hij aan dat hij ervan uit gaat dat hij dinsdagavond speelt. "Je moet als speler altijd rekenen op speelminuten. Je moet je voorbereiden alsof je speelt. Dat doe ik dus ook. Maar ik weet ook niet of het daadwerkelijk zo is. We horen dinsdagavond pas wie in de basis staan."

Schande

Het duel tegen PSV is niet alleen belangrijk voor Liverpool om een voorvarende start te maken in de Champions League. Met een goed resultaat kan ook de schande van het afgelopen weekeinde worden weggepoetst. Liverpool verloor met 3-0 van stadsgenoot Everton, de grootste nederlaag in de Merseysidederby in veertig jaar.

"Het is fijn dat we direct weer een grote wedstrijd kunnen spelen", aldus Kuyt. "Als we winnen kunnen we ook in de Premier League weer met een positief gevoel verder. We willen de mensen graag laten zien dat we meer in ons mars hebben dan we tot op heden hebben laten zien. Er leven in de spelersgroep gevoelens van revanche. Het is dus lekker dat we opnieuw mogen spelen tegen een mooie club als PSV."