NIEUWEGEIN - Bondscoach Egon van Kessel heeft Jan Boven en Max van Heeswijk toegevoegd aan zijn selectie voor de wegwedstrijd tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen op de weg.

Van Kessel maakte begin september al zeven namen bekend, maar zag afgelopen week uit die groep Thomas Dekker geblesseerd afvallen. De WK worden van 19 tot en met 24 september in Salzburg gehouden.

Selectie

Naast Boven en Van Heeswijk ziet de ploeg voor de wegwedstrijd er als volgt uit: Michael Boogerd, Karsten Kroon, Gerben Löwik, Bram Tankink, Joost Posthuma en Maarten Tjallingii. Er is nog één plaats te vergeven. Voor die plek komen de reserves Pieter Weening, Theo Eltink, Bram de Groot, Steven de Jongh en Servais Knaven in aanmerking.

Ervaring

Bondscoach Van Kessel maakt de naam van de laatste renner zeer waarschijnlijk woensdag bekend. Op die dag bezoekt Van Kessel in België de Grote Prijs Wallonië, waar onder anderen Knaven nog rijdt.

"Hij heeft dit seizoen geen geweldige uitslagen achter zijn naam staan, maar is wel iemand die ervaring meeneemt. Dan moet hij wel kunnen meedoen tot aan de finale, anders heeft het geen zin", zei Van Kessel over een mogelijke keuze voor de routinier.

Ronde van Spanje

Ook in de Ronde van Spanje rijden nog twee kandidaten rond (Weening en Eltink). "Ik heb dagelijks contact met Spanje. Ik ben goed genoeg geïnformeerd om een goede beslissing te nemen. Maar, met alle respect, het wel gaat om de negende man in de ploeg."

De twee renners voor de tijdrit - Stef Clement en Joost Posthuma - waren al eerder aangewezen. Bij de beloften zijn Lars Boom en Jos van Emden geselecteerd voor de race tegen de klok. De wegploeg bij de beloften bestaat in elk geval uit Lars Boom, Robert Gesink, Sebastian Langeveld en Tom Stamsnijder. Voor het vijfde startbewijs wordt een keuze gemaakt uit Jos van Emden, Tom Leezer en Niki Terpstra.