AMERSFOORT - De jonge tennissers Robin Haase en Igor Sijsling zijn geselecteerd voor het Daviscupduel van Nederland tegen Tsjechië. Dat heeft captain Tjerk Bogtstra maandag bekendgemaakt. Het tweetal sluit zich aan bij de routiniers Raemon Sluiter, Peter Wessels en dubbelaar Rogier Wassen.

Nederland treft Tsjechië in een promotie-/degradatieduel van 22 tot en met 24 september in de Groenoordhallen in Leiden. "Het is een sterk en bekwaam team, maar ze moeten waarschijnlijk sterspeler Stepanek missen wegens een blessure", zei Bogtstra maandag. "Met een thuiswedstrijd zijn we in het voordeel, maar het wordt ongetwijfeld een zware dobber."

Bogtstra mag zich tot een uur voor de loting op donderdag 21 september beraden over het definitieve kwartet waarmee hij het duel, dat op hardcourt wordt gespeeld, ingaat. Hardcourt is de ondergrond waarop Nederland begin dit jaar in de eerste ronde van de wereldgroep kansloos (0-5) verloor van Rusland.

Tsjechië komt waarschijnlijk met de van een blessure herstelde Jiri Novak, Tomas Berdych en Jan Hernych alsmede dubbelspecialist Martin Damm naar Nederland. Bij een nederlaag degradeert Nederland na zeventien jaar uit de wereldgroep.