MONZA - Niet Christian Klien, maar wel Robert Doornbos, zal de tweede Red Bull wagen besturen tijdens de laatste drie races van het F1-seizoen. Dat maakte het team maandagochtend bekend.

“Het is fantastisch dat ik opnieuw mag racen. Ik kijk er echt naar uit. Testen op vrijdag was leuk, maar racen op zondag is wat ik echt wil. Ik ken het team intussen al heel goed en ga natuurlijk mijn uiterste best doen tijdens de resterende races", belooft Doornbos.

Klien kreeg enkele weken geleden te horen dat er voor hem in 2007 geen plaats meer is bij Red Bull. De Oostenrijker wordt vervangen door Mark Webber en is nu op zoek naar een nieuw plaatsje in de F1. Dat moet hij nu wel zonder steun van Red Bull doen. Zij wilden Klien immers in het het Amerikaanse Champcar kampioenschap introduceren, maar dat zag de Oostenrijker niet zitten.

Die weigering speelt nu in het voordeel van testrijder Robert Doornbos. De Nederlander neemt het het stuur tijdens de resterende drie races in China, Japan en Brazilië. Doornbos reed vorig jaar al acht races voor Minardi.