ALMUSSAFES - Michael Boogerd heeft zondag in overleg met de ploegleiding van Rabobank besloten de Ronde van Spanje te verlaten. De Hagenaar reed de Vuelta als voorbereiding op het naseizoen. Hij heeft zijn zinnen gezet op een sterk optreden op het WK en daarna in de Grote Prijs van Zürich en de Ronde van Lombardije.

Boogerd besloot de verplaatsing van de renners van Valencia naar Almeria en de rustdag niet meer mee te maken. Hij blijft nog wel een paar dagen in Spanje om te trainen. "Maar ik doe het de eerste dagen wel rustig aan. Ik ben iets te lang verkouden naar mijn zin. Dat moet nu maar eens over zijn."

"Voor de start van de Vuelta wisten we al dat deze ronde voor Michael in het teken zou staan van het najaar. Dat hij nu afhaakt, past daar binnen", aldus ploegleider Adri van Houwelingen.

"Ik denk dat Michael het gezien de omstandigheden prima heeft gedaan deze ronde." Boogerd stond 32e in het algemeen klassement op ruim 25 minuten van klassementsleider Valverde.

Petacchi

Alessandro Petacchi moet geblesseerd de Ronde van Spanje verlaten. Door zijn eigen schuld. De Italiaanse sprinter sloeg uit woede na de vijftiende etappe met zijn hand tegen een bus. Hij brak daarbij een botje in de rechterhand. Voor de Italiaan is het seizoen afgelopen.

Petacchi was zondag uitermate gefrustreerd door het verloop van de sprint. De Italiaanse krachtpatser eindigde slechts als twaalfde. Hij uitte zijn woede op de deur van de Milram-bus.

"Ik weet dat ik iets stoms heb gedaan, maar ik was zo kwaad. Ik had voor het eerst sinds maanden een reële kans om te winnen. Ik maak mijn excuses aan het team en teamgenoten. Dit is echter menselijk, ik ben geen machine."

Petacchi zag een groot deel van het seizoen in het water vallen door een knieblessure. Die liep de Italiaan op in de Ronde van Italië, waardoor hij de Ronde van Frankrijk miste.