MONZA - Michael Schumacher stopt na dit seizoen met racen. Dat maakte het team bekend op het moment dat de Duitser als winnaar de finish overschreed in Monza. De Duitser wordt bij Ferrari opgevolgd door Kimi Raïkkönen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Dit is een speciale dag voor mij", begon Schumacher met tranen in de ogen aan de persconferentie na de race in Monza. "Iedereen heeft lang op mijn beslissing moeten wachten, maar ik kan nu zeggen dat dit mijn laatste race in Monza was. Het team en ikzelf hebben besloten er aan het eind van het seizoen mee op te houden."

"Ik kon de beslissing niet langer meer uitstellen. Natuurlijk is het een moeilijke beslissing, maar dit is het juiste moment om er mee te stoppen. Ik zet nu een stap opzij omdat ik niet in de weg wil staan van Felipe (Massa). Verder ben ik blij met mijn opvolger."

Die opvolger wordt Kimi Raïkkönen. De Fin tekende een contract voor 3 seizoenen. Ook het contract met Felipe Massa werd vernieuwd. De Braziliaan mag nog twee jaar langer voor de Scuderia Ferrari racen.