MONZA - Een zicthbaar geëmotioneerde Fernando Alonso pleitte op zondagochtend onschuldig voor het opzettelijk hinderen van Felipe Massa tijdens de kwalificatie. De Spanjaard is het niet eens met zijn straf en twijfelt of de Formule 1 nog wel langer een sport is.

"Ik hou van de sport en de aanwezige fans, maar na wat er gisteren gebeurde beschouw ik de Formule 1 niet langer als een sport. Ik heb niemand opzettelijk gehinderd. Bekijk de beelden maar. Wanneer dit opzettelijk hinderen is, dan gaan we vanaf nu nog veel problemen krijgen tijdens de kwalificaties. Ik snap zelfs niet hoe we dan vandaag gaan racen als we deze minimumafstand moeten respecteren."

Om zijn onschuld aan te tonen projecteerde het team de onboard videobeelden van Felipe Massa. Daarop is te zien hoe de Braziliaan de hele tijd achter Alonso aanrijdt.

"Fernando reed op dat moment trager dan Massa omdat hij net nieuwe banden had moeten laten monteren. Toch ging hij voluit omdat hij tijdig de finish moest passeren om nog een snelle tijd te kunnen rijden. Gezien de schade aan zijn wagen was dat niet geheel zonder risico. Maar we strijden om het wereldkampioenschap en willen de fans waar voor hun geld geven", aldus Alonso's teambaas Flavio Briatore. "We vechten de beslissing van de wedstrijdleiding niet aan, maar betreuren ze wel".