SEPANG - Motorcoureur Valentino Rossi doet weer helemaal mee in de strijd om de wereldtitel in de MotoGP. De Italiaanse superster meldde zich zondag in de Grote Prijs van Maleisië op zijn Yamaha terug vooraan. Hij won vóór landgenoot Loris Capirossi en maakte het WK in de koningsklasse, met nog vier races te gaan, onverwacht spannend.

Door zijn zege kwam Rossi op 188 punten. In de WK-stand heeft hij er nu nog maar 26 minder dan de Amerikaan Nicky Hayden, die op het circuit van Sepang niet verder kwam dan de vierde plaats. De Spanjaard Dani Pedrosa, ploeggenoot bij Honda, hield hem ondanks de hinder van een gebroken teen van het erepodium.

250 cc

De Spaanse motorcoureur Jorge Lorenzo is in de strijd om het wereldkampioenschap in de 250 cc-klasse iets verder uitgelopen op zijn Italiaanse concurrent Andrea Dovizioso. Lorenzo was zondag op het circuit van Sepang de beste in de Grote Prijs van Maleisië.

Lorenzo liet pas in de slotfase zien dat zijn Aprilia absoluut de snelste machine was. Het gat met Dovizioso was uiteindelijk meer dan vijf seconden. Hij kreeg enige hulp van Alex de Angelis, ook op een Aprilia.

Deze coureur uit San Marino reed, nadat Roberto Locatelli onderuit was gegaan, enige tijd mee vooraan en stak in de vijftiende ronde Dovizioso zelfs even voorbij. Dat hield de Italiaan op, terwijl Lorenzo juist extra gas gaf.

125 cc

Alvaro Bautista is weer iets dichter bij de wereldtitel in de 125 cc-klasse gekomen. De Spaanse motorcoureur stuurde zijn Aprilia zondag in de Grote Prijs van Maleisië op het circuit van Sepang onbedreigd naar de eerste plaats.

Bautista kwam uiteindelijk met ruim 3,5 seconde voorsprong op rivaal Mika Kallio (KTM) over de streep en staat in het WK-klassement nu 74 punten voor op de Fin. Zijn landgenoot Hector Faubel (Aprilia) eindigde als derde. De Nederlander Joey Litjens (Honda) viel in de slotfase uit.