AMSTERDAM - Voor Hamburger SV en Werder Bremen is het Duitse bekertoernooi al ten einde. Beide ploegen uit de Bundesliga gingen onderuit tegen een amateurclub. HSV verloor na verlenging met 4-3 bij Stuttgarter Kickers. Werder Bremen sneuvelde na strafschoppen tegen FK Pirmasens. Van Bommel debuteerde bij Bayern met winst.

HSV, met Joris Mathijsen en Nigel de Jong in de basis, boog een 2-0 achterstand nog om tot een 3-2 voorsprong, maar dat bleek niet voldoende. Stuttgarter Kickers sleepte een verlenging uit het vuur, waarin de Nigeriaan Christian Okpala zijn club met de winnende treffer in extase bracht.

In de wedstrijd tussen Pirmasens en Werder Bremen stond na 120 minuten 1-1 op het scorebord. In de strafschoppenserie werd doelman Reiner Schwarz de grote held voor zijn club.

Bayer Leverkusen

Ook Energie Cottbus werd uitgeschakeld. De ploeg uit de Bundesliga verloor met 1-0 van tweedeklasser Rot-Weiss Essen. Bayer Leverkusen ontsnapte op het nippertje aan uitschakeling. De ploeg had strafschoppen nodig om TuS Koblenz te verslaan.

Van Bommel

Bayern München ontsnapte bij FC St. Pauli. De favoriet won tegen de amateurs door een eigen doelpunt in verlenging van doelman Borger, die een voorzet van Lahm over de lijn werkte. Bayern speelde het grootste deel van de verlenging ook nog eens met een man minder, wegens de rode kaart van de Braziliaanse international Lucio.

Bij Bayern speelde Van Bommel mee, de van Barcelona overgenomen oud-PSV'er. Hij toonde zich naderhand tevreden met het resultaat. "We zijn een ronde verder en daar ging het om. De eerste helft hadden we het moeilijk. Daarna hebben we ons goed hersteld. Ik denk alleen dat we het duel in een eerder stadium hadden moeten beslissen."

Van Bommel speelde de hele wedstrijd. Landgenoot Makaay werd halverwege vervangen door Podolski.