AMSTERDAM - In de Premier League heeft Everton zaterdagmiddag met 3-0 gewonnen van Liverpool. De doelpunten in de stadsderby werden gemaakt door Cahill en Johnson. Bij Liverpool viel Dirk Kuyt na rust in voor Crouch. Arsenal wacht nog steeds op de eerste competitiezege.

De club van Robin van Persie kwam zaterdagmiddag voor eigen publiek tegen Middlesbrough niet verder dan een gelijkspel (1-1). Arsenal heeft slechts een puntje meer dan hekkensluiter Watford dat wel een duel meer heeft gespeeld.

Chelsea versloeg Charlton Athletic (2-1). Dankzij een zwaarbevochten thuiszege op Tottenham Hotspur (1-0) blijft Manchester United aan kop van de ranglijst. De formatie dankte zaterdagavond de zege aan een doelpunt van Ryan Giggs.

Manchester United heeft twee punten meer dan naaste belagers Portsmouth en Everton. Nummer vier Chelsea volgt op drie punten. Arsenal staat zeventiende. De formatie heeft tien punten minder dan Manchester United. Arsenal heeft wel een wedstrijd minder dan de koploper gespeeld.

Vennegoor of Hesselink

Jan Vennegoor of Hesselink kan bij Celtic voorlopig geen fout meer doen. De van PSV overgekomen spits bezorgde zijn nieuwe club zaterdag tijdens de ontmoeting met Aberdeen voor de tweede wedstrijd op rij een overwinning (1-0).

Dankzij de treffer van Vennegoor of Hesselink blijft Celtic koploper. De ploeg heeft twee punten meer dan aartsrivaal Glasgow Rangers, dat Falkirk eenvoudig versloeg: 4-0.

Vennegoor of Hesselink was voor het eerst basisspeler bij Celtic. Hij debuteerde als invaller in het duel met Hibernian. Ook toen voorkwam hij met een treffer dat Celtic punten verspeelde.