EINDHOVEN - Patrick Kluivert maakt zaterdag nog geen deel uit van de PSV-selectie voor de uitwedstrijd tegen Willem II. De van Valencia overgekomen spits is conditioneel nog niet klaar voor zijn eerste wedstrijd. Jan Kromkamp en de Ecuadoriaan Edison Mendez zijn wel opgenomen in de spelersgroep.

Trainer Ronald Koeman liet vrijdag weten nog geen beslissing te hebben genomen over het eerste optreden van Kluivert. "We zullen de situatie eerst bekijken en dan bepalen we wanneer hij speelminuten krijgt. Het is onze taak om hem op het juiste moment te brengen."

"De Champions League-wedstrijd tegen Liverpool dinsdag zou een mogelijkheid kunnen zijn, al is dat natuurlijk direct het hoogste niveau. Aan de andere kant moet hij op een gegeven moment gaan spelen, want van alleen trainen kom je niet op 100 procent."

PSV mist zaterdag alleen nog de Braziliaan Diego Tardelli en Michael Lamey. Tardelli verblijft nog in zijn thuisland om de laatste formaliteiten af te handelen. Lamey heeft last van een scheenbeen.