MONZA - Tot grote vreugde van de talrijke Ferrari-fans nam het team een goed start tijdens de eerste vrije oefenritten op hun thuiscircuit. Toch slaagden Michael Schumacher en Felipe Massa er niet in de eerste dag als snelsten af te sluiten. BMW-testrijder Sebastian Vettel ging nog net iets sneller.

Net als in Turkije toonde de jonge Vettel zich alweer heel snel. De jonge BMW-testrijder was op het circuit van Monza in beide vrije oefensessies de snelste rijder. Toch is Ferrari de grootste winnaar op de eerste dag. De Scuderia was immers een seconde sneller dan concurrent Renault. Michael Schumacher en Felipe Massa kunnen dus tevreden zijn over hun tweede en derde plaats. Wereldkampioen Fernando Alonso moet zich toch iets meer zorgen maken.

De Spanjaard moest ook Mark Webber (Williams), de McLarens van Raïkkönen en De la Rosa en de BMW van Nick Heidfeld voor zich dulden. Robert Kubica (BMW) en Franck Montagny (Super Aguri) vervolledigden de top 10. Christijan Albers reed een sterke tweede oefensessie en werd knap elfde in zijn MF1-Toyota. Belangrijker is echter dat de Japanse motor er deze keer niet de brui aan gaf. Voorlopig mag Albers dus nog hopen op een goed resultaat tijdens de kwalificatie op zaterdag.