AMSTERDAM - Guus Hiddink lijkt de belangrijkste kandidaat om José Mourinho bij Chelsea op te volgen. Dat melden verschillende Engelse media donderdag. Hiddink gaf toe in contact te staan met de club uit Londen en dat hij graag in de Premiership zou willen werken.

De eigenaar van de club, Roman Abramovitsj, heeft altijd toegegeven erg gecharmeerd te zijn van Hiddink. De oliemagnaat speelde tevens een rol bij de aanstelling van de Nederlander als bondscoach van Rusland. In Engeland wordt al geruime tijd gesuggereerd dat de huidige trainer, Mourinho, voor het einde van het seizoen bij de landskampioen zal vertrekken.

Gesprek

Op dit moment worden meerdere namen genoemd als de mogelijke opvolger, maar de naam van Hiddink is de meest waarschijnlijke. "Ach, laat ze dat maar suggereren", liet Hiddink in een reactie weten. "Ik ben inderdaad meerdere malen bij Chelsea geweest waar ik inderdaad met Abramovitsj heb gesproken. Het gesprek ging echter over het Russische elftal en over een Russische speler van Chelsea."

"Iedereen heeft een bepaald beeld van Abramovitsj, maar ik vond hem een hele nederige, normale man. We hadden het over de toekomst van het Russische voetbal en of ik hem kon helpen het nationale elftal weer op een hoger niveau te krijgen."

Voorliefde

Hiddink stopte zijn voorliefde voor de Engelse Premiership echter niet onder stoelen of banken. "Engeland is een prachtig land om in te werken. Als ik naar een stadion in Engeland ga, loop ik altijd het laatste stuk. De sfeer rondom een Engels stadion is altijd goed. De kopstukken in het voetbal moeten niet in een ivoren toren zitten. Wij moeten op de straat voelen wat er aan de hand is."

Het is niet duidelijk of Hiddink de baan bij Chelsea mogelijk kan combineren met het Russische nationale elftal, zoals hij eerder deed bij PSV toen hij tegelijkertijd bondscoach was van Australië.