MOSKOU - Onder leiding van Guus Hiddink is Rusland de kwalificatie voor de Europese titelstrijd in 2008 begonnen met een gelijkspel. In Moskou zag de Nederlandse bondscoach woensdag het duel met Kroatië in 0-0 eindigen. Rusland speelt in groep E, met onder meer ook nog Engeland.

Hiddink, die recentelijk een oefenduel met Letland won (1-0), moet Rusland terug brengen naar de top. Hij wist dat het geen gemakkelijke opgave zou worden. Extra handicap was bovendien dat hij bij zijn eerste belangrijke wedstrijd ook nog eens veel spelers miste wegens schorsingen en blessures.

Hiddink moest het doen zonder aanvoerder Smertin, steraanvaller Kerzjakov en spelbepalende middenvelders als Titov en Loskov.

Nachtclub

Kroatië kende ook zo zijn problemen. Los van de blessureperikelen werden tijdens de voorbereiding ook nog eens drie man weggestuurd, omdat ze een nachtclub in Zagreb hadden bezocht.

Op het drassige veld van Lokomotiv, omringd door 30.000 toeschouwers, kreeg Rusland wel de beste kansen. Arsjavin en invaller Pogrebniak slaagden er echter van dicht bij niet in te scoren. Aan de andere kant was Rapaic voor Kroatië gevaarlijk. Hij raakte uit een vrije trap de lat.