AMSTERDAM - Ruud van Nistelrooy beëindigt zijn carrière bij Real Madrid. Dat zegt de 30-jarige aanvaller woensdag in de Spaanse krant AS. "Ik wil hier zo veel mogelijk prijzen winnen. Bij Real voel ik me weer een speler van 20 jaar", zegt Van Nistelrooy, die deze zomer voor drie jaar bij Real Madrid tekende.

Van Nistelrooy wil zich bij de Koninklijke elke dag als speler verbeteren. "Deze club is een volledig nieuwe uitdaging voor mij. Ik heb bij Manchester United vier prijzen gewonnen, maar ik wil meer en Madrid heeft mij die kans gegeven. Deze club is het beste dat mij op dit moment in mijn carrière had kunnen gebeuren."

Relatie

De aanvaller, die vorig seizoen bij Manchester in ongenade viel bij trainer Alex Ferguson, kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn relatie met de oefenmeester. "Aanvankelijk ging het vorig seizoen heel goed. Maar het laatste kwart was er een om snel te vergeten. Waarom? De omgang met Ferguson was opeens niet meer zoals voorheen. Het werd heel moeilijk om met elkaar te werken."

Van Nistelrooy had in zijn eerste jaren in Engeland een uitstekende relatie met zijn trainer. "Maar in februari speelden we de finale van de Carling Cup tegen Wigan Athletic en ik zat de volledige negentig minuten op de bank. Dat voelde ik als een heel diepe steek in de rug."

Hoogtepunt

De spits heeft een hoge pet op van zijn nieuwe trainer Fabio Capello. "Zijn werk met spelers als Ruud Gullit en Frank Rijkaard bij AC Milan is het hoogtepunt van het moderne voetbal. Mijn eerste indruk van hem is heel goed. Hij is heel direct en noemt de zaken bij de naam. Capello zal nooit 'misschien' op een vraag antwoorden. Altijd 'ja' of 'nee'. Hij weet wat hij wil en dat is heel goed."