ENSTONE - Niet de Fin Kimi Raïkkönen, maar wel zijn jongere landgenoot Heiki Kovalainen bestuurt volgend seizoen de tweede Renault F1-wagen. Dat maakte het Franse team vandaag bekend. Ook teambaas Briatore gaat nog even door.

"Ik ben echt in de wolken met deze kans. Het is altijd mijn droom geweest om in de Formule 1 te mogen racen en het is fantastisch dat ik dat bij de wereldkampioenen mag doen", aldus een dolblije Fin.

Kovalainen is alvast geen onbekende in het F1-wereldje. De Fin maakt al sinds 2002 deel uit van de talentenopleiding van Renault en is dit seizoen ook de officiële testrijder van het team. Die plaats wordt volgend seizoen ingenomen door twee Brazilianen. Toyota-testrijder Ricardo Zonta verlaat het Japanse team en zal samen met Nelson Piquet Jr. (zoon van ex-wereldkampioen Nelson) het testwerk van het Franse team op zich nemen.

Naast de aankondiging van Kovalainen maakte Renault ook nog bekend dat Flavio Briatore het team nog twee jaar langer zal leiden. Giancarlo Fisichella werd eerder al bevestigd als rijder voor 2007.