AMSTERDAM - Marco Materazzi maakte in de WK-finale tegen Frankrijk een beledigende opmerking over de zus van Zinedine Zidane. Dat biecht de Italiaanse verdediger dinsdag op in de sportkrant Gazzetta dello Sport. Zidane reageerde op de provocatie met een kopstoot, waarna de Franse aanvoerder met de rode kaart van het veld werd gestuurd.

Materazzi legt de schuld voor het incident neer bij Zidane. "Ik heb me alleen verbaal verdedigd. Zidane vroeg me op een heel arrogante manier of ik na de wedstrijd zijn shirt wilde hebben. Daarop antwoordde ik dat ik liever zijn zus kreeg. Eerlijk gezegd wist ik niet eens dat hij een zus had."

Excuses

De verdediger van Internazionale zegt nog altijd op excuses van Zidane te wachten. "Je moet na een oorlog toch vrede kunnen sluiten. Mijn deur staat altijd voor hem open. Als hij het wil, mag hij langskomen." De wereldvoetbalbond Fifa schorste Materazzi voor twee duels. Zidane die zijn voetbalcarrière heeft beëindigd, moet drie dagen liefdadigheidswerk verrichten.

Materazzi had zich verbaasd over die heftige reactie:"Op het voetbalveld worden veel ergere dingen gezegd", aldus de 33-jarige international in de krant. Hij nodigde Zidane uit voor een verzoeningsgesprek. "Mijn deur staat altijd open. Kom Zizou, verontschuldig je".

Schorsing

Frankrijk kan zich woensdag tegen Italië revancheren voor de verloren WK-finale. Beide landen treffen elkaar dan in een kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2008. Materazzi is in Parijs als gevolg van zijn schorsing niet van de partij.