AMSTERDAM - De Franse international William Gallas is woedend over de beschuldigingen van zijn voormalig werkgever Chelsea. Volgens de leiding van de Engelse club dreigde de 29-jarige verdediger de bal in eigen doel te schieten of een rode kaart te versieren als hij niet naar Arsenal mocht vertrekken. Gallas werd net voor het sluiten van de internationale transfermarkt betrokken in een spelersruil met de Engelse verdediger Ashley Cole.

Gallas verwijst de aantijgingen van Chelsea in de Franse sportkrant L'Equipe naar het rijk der fabelen. "Ik ben geschokt door deze woorden. Natuurlijk heb ik nooit gezegd dat ik mijn eigen ploeg zou benadelen. Ik vind dit een zeer lage streek."

De Franse voetballer wijst met een beschuldigende vinger naar de beleidsbepalers van de Londense club. "Ik heb het idee dat ze zich bij Chelsea achter deze beschuldigingen verschuilen in plaats van hun verantwoordelijkheid te nemen tegenover de fans. De mensen die het bij de club voor het zeggen hebben, mogen dan wel rijk zijn, ze hebben geen enkel fatsoen."